Σελίδες

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

6 χρόνια Γουαντάναμο: Πείτε ΟΧΙ στις παράνομες κρατήσεις των Η.Π.A

αμερικάνικη κυβέρνηση, στον «πόλεμο» της «κατά της τρομοκρατίας», απαγάγει και «εξαφανίζει» ανθρώπους και τους κρατάει σε μυστικές τοποθεσίες όπου υποβάλλονται σε βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης, χωρίς ποτέ να περάσουν από δίκαιη δίκη και να κατηγορηθούν για κάποιο αδίκημα.
Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν κάνει τον κόσμο μας πιο ασφαλή. Αντιθέτως, παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Το κέντρο κράτησης των Η.Π.Α. στο Γουντάναμο είναι το σύμβολο αυτής της παρανομίας. Παρά τη διεθνή κατακραυγή και τη δήλωση της ίδιας της αμερικάνικης κυβέρνησης πως εύχεται να κλείσει το Γουαντάναμο, στις 11 Ιανουαρίου 2007 συμπληρώνονται 6 χρόνια από την μεταφορά των πρώτων κρατουμένων στο Γουαντάναμο. Πολλοί κρατούμενοι συνεχίζουν να αργοσβήνουν σε βάναυσες και απάνθρωπες συνθήκες.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ετοιμάσει ένα κείμενο 13 σημείων που συνοψίζει τα πρακτικά θετικά βήματα που θα έπρεπε να κάνουν οι αμερικανικές αρχές για να σταματήσουν τις παράνομες κρατήσεις.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Με τη βοήθεια απλών ανθρώπων όπως εσύ μπορούμε να σταματήσουμε τις παράνομες κρατήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης. Μπες στο www.tearitdown.org και υπέγραψε τη διακήρυξη της Διεθνούς Αμνηστία. Ζήτησε να κλείσει το Γουαντάναμο ως πρώτο βήμα για τον τερματισμό των παράνομων κρατήσεων των ΗΠΑ.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Περισσότεροι από 1.000 βουλευτές από όλες τις χώρες του κόσμου έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Διεθνούς Αμνηστίας ενάντια στις παράνομες κρατήσεις των Η.ΠΑ. στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Ανάμεσα τους, και 26 Έλληνες βουλευτές.
Οι βουλευτές που θέλουν να προσθέσουν το όνομα τους στη διακήρυξη μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στο 210 3600628.

Δεν υπάρχουν σχόλια: